5 ting dine notater skal kunne

Er du i tvivl om hvordan du skal skrive notater? Har du nogen sinde lært kunsten af skrive notater? Eller har du gjort, som de fleste og bare kigget på, hvordan sidemanden lavede dem, og så kopieret den måde? Ja, måske er du en af dem som, slet ikke laver notater.

Når du skal skrive notater er der 5 ting, som effektive notater skal kunne hjælpe dig med:

  1. Skabe et enkelt overblik – notater der kun fylder en side lever op til dette kriterium.
  2. Understøtte hukommelsen – skriver du kun med en farve i dine notater eller bruger du ikke symboler og billeder, så understøtter du ikke din hukommelse.
  3. Kondensere viden og muliggøre effektiv overførelse – Kan du kort og præcist gøre rede for det du tager notater af og kan du hurtigt sætte andre ind i dit emne ved hjælp af dine notater?
  4. Have en struktur, som ikke nødvendigvis er kronologisk – De fleste notater laves kronologisk efter tid, men ofte bliver du nødt til at sætte ting i en anden sammenhæng, såsom vigtighed, årsagssammenhænge eller mening.
  5. Skabe mulighed for at se sammenhænge, som ellers var gemte. Overblik skaber indblik, men hjernen bliver forstyrret, når du skal sidde og bladre mellem forskellige sider for at finde dine data og den rette sammenhæng mellem dem. Igen – notater på 1 side gør det mere effektivt.

Hvordan du end laver notater, bliver du nødt til at skelne til ovenstående liste for at blive bedre til at lave notater. Mindmap lever op til disse krav og gør dig derved meget mere effektiv.

Er du enig i listen? Hvad gør du for at få disse punkter med i dine notater i dag?