Smarte læseapps og deres ulemper

Du har på det seneste kunne læse mange historier om den nye smarte app Spritz, som kan hæve læsehastigheden ved at vise et ord ad gangen – rigtig hurtigt. Opfinderen siger rigtig nok at teknikken ikke er ny, men det smarte i appen er at øjet fikseres på med horizontale linier. Når øjet ikke skal bevæge sig, så kan du læse hurtigere.

56tvOUK

Du kan læse hurtigere med denne app

Men det beklagelige er, at appen endnu ikke helt er færdig, og vi må vente. Men fortvivl ikke, for der findes andre muligheder både på telefonen og computeren:

Squirt

Dette lille program gør nøjagtig det samme som Spritz. Marker den tekst du vil læse og sæt igang. Hvis du installere det lille bookmarklet er du hurtigt igang. Instruktioner findes i linket.

Spreeder

Spreeder gør lidt det samme, men her kan du vælge hvor mange ord du vil vises ad gangen og ændre hastigheden, så den passer dig. Her er også et bookmaklet, så det bliver nemt at bruge i hverdagen.

Velocity

Gør det nemt at bruge i IOS universet. Den er ikke gratis, men fungere sammen med dine andre apps, så du hurtigt kan komme igennem dit læsestof.

Speed Reading Trainer

Giver dig samme muligheder i Android universet.

 

… DERES ULEMPER

Selv om disse apps er smarte og nemme at bruge og langt hen ad vejen kan hjælpe dig med at læse hurtigere er der nogle ulemper du skal tage med i dine overvejelser, når du bruger dem:

  • Du mister hurtig overblikket over dit materiale, da du ikke kan se den kontekst, teksten er skrevet ind i.
  • Hvis der pludselig er tal, årstal, parenteser eller skiftende dialog, kan du bliver slået ud af din rytme og din forståelse af teksten vil falde drastisk.
  • Din læsehastighed er svær at overføre til almindelig læsening af fysiske tekster, da du skal bruge en anden teknik.

Men når det er taget med i din betragtning, så kan det kun anbefales at give sig i kast med disse små hjælpere, så du kan kommer lidt hurtigere igennem dit læse materiale.

God læselyst!